YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ

Nykyaikainen tehokas lämpöpumppu kytkettynä lämpökaivoon voi säästää jopa yli puolet energiakustannuksista verrattuna esim. öljyyn ja sähköön.

normilämpökaivo

 

Kuva: Poratek normienergiakaivo-17, eristetty vaakaputkisto kaivolta rakennukseen.

Lämpöpumppua voidaan yksinkertaisesti kuvailla laitteena, joka hyödyntää nk. “ilmaisenergiaa”, jota on sekä maa- että kallioperässä.

Normienergiakaivo-17 porataan tavallisesti halkaisijaltaan 4,5 – 6,5 -tuumaiseksi.  Porareiän syvyys määritetään talosi lämmöntarpeen perusteella. Poratek on jäsenenä Suomen Lämpöpumppuyhdistys Sulpu ry:ssä ja näin ollen Poratek-urakoitsijalla on valmiudet määritellä sekä lämpöpumpun tehontarve että tarvittavan porareiän syvyys.

NORMIENERGIAKAIVO-17: PARAS PANKKISI

Mikään pankki ei maksa niin hyvää korkoa kuin luonto.
Kun investoit normienergiakaivo-17:sta ja lämpöpumppuun, investoit järjestelmään, joka kestää sukupolvien ajan.  Verrattuna esim. öljykattilaan, joka on uusittava 15-20 vuoden välein, vaihdat vain liikkuvat osat lämpöpumppuun samalla aikavälillä. Lämmität taloasi kuitenkin jopa kolme vuotta nykyisillä vuosikustannuksillasi.  Investoimalla normienergiakaivo-17:sta ja lämpöpumppuun nousee myös kiinteistösi arvo.

Kollektoriputkelle asennus normilämpökaivoon. Putkityyppi, 2x40mm Dueta.
Kuva: Kollektoriputken asennus normienergiakaivo-17:sta. Putkityyppi, 2x40mm Dueta.

Lataa tästä Ympäristöministeriön energiakaivo-opas pdf-muodossa!

energiakaivo-kansi

Lataa tästä normienergiakaivo-17:n rakennustapaselostus pdf-muodossa!

kaivon-rakennustapaselotus-minikuva