Kuva 3

Yhdistyksen kevätmatka tehtiin 10.-13.5. Ruotsin Jönköpingiin  NordDrill 2017 kaivonporausalan messuille. Bussilastillinen ( 47 ) Poratek ry:n  jäsenyritysten henkilöitä lähti keskiviikkoiltana Tallink Siljan Baltic Princess-laivalla Turun satamasta kohti Tukholmaa. Aikainen herätys torstaiaamuna laivalla ja aamupalan jälkeen TT-Matkojen bussin keula kohti Vättern-järven eteläkärkeä. Noin viiden tunnin matkustamisen jälkeen saavuimme Jönköpingiin, Elmia-messukeskuksen pihaan. Loppupäivä kuluikin sitten  vauhdilla, kun  Poratek-ryhmä tutustui NORDDRILL kaivonporausalan kalustonäyttelyyn, luennoille ja illan päätteeksi vielä Branschfest-illalliselle.

Perjantaiaamuna TT-Matkojen Tapani Teikari käänsi bussin nokan  Jönköpingistä koilliseen ja noin viiden tunnin ajon jälkeen saavuimme Tukholman eteläpuolelle Nackaan, Atlas Copcon pääkonttotille. Nackassa meidät otti vastaan Bo Hornström ja Lennart Gustafsson Atlas Copcolta . Herkullisen lounaan jälkeen pääsimme tutustumaan yhtiön pääkonttorin alle rakennettuun testikaivokseen. Vierailu testikaivokseen ja siellä olevaan laajaan kalustonäyttelyyn oli hyvin vaikuttava ja hieno kokemus. Kiitos Atlas Copco!

Kotimatkalle lähdimme Tukholman Värtan satamasta perjantai-iltana Tallink Siljan Galaxyllä. Laivalla nautimme  yhteisen illallisen. Galaxy rantautui Turun satamaan lauantaina klo 07:00 ja yhteinen messumatkamme päättyi siihen.

Matkan aikana vaihdettiin myös avoimesti omia työkokemuksia ja –näkemyksiä, ja se jos mikä on ollut aina  yksi matkojemme kohokohdista.

Kiitos kaikille Poratek-ryhmälle kivasta matkaseurasta ja hyvästä tunnelmasta.

Kuva 4

Kirjautuminen NORDDRILL-messuille

 

Kuva 1

Branschfest-illalliselle osallistui yli 300 kaivonporausalan ammattilaista

 

Kuva 2

Nackan testikaivoksessa oli esillä Atlas Copcon laaja tuoteportofolio

 

Kuva 3

Tärkeä osa matkaa oli kokemusten ja tiedon vaihto